GotFat Productions

Documentary enters final edit stage

(English below)
Så er instruktørerne Jakob og Alexander ankommet fra henholdsvis Kampala, Uganda og København til GotFats klippelokaler i Aarhus, hvor vi har taget hul på de sidste fire ugers klip af vores fængselsdokumentar, der foregår i Lusaka, Zambia.

Vi har været på en lang rejse sammen med vores medvirkende. Hvor nogle er blevet lukket ud i friheden, er andre endt på dødsgangen. Atter andre venter stadig på deres dom efter mere end ti års indespærring.

Det er på den mørke baggrund, at det gode arbejde, der også foregår i fængslet, kommer til at skinne så klart og vigtigt. Som vand, der udhuler stenen. Drypvist.

Det er et stort privilegium at prøve at formidle, hvordan det arbejde foregår under ofte ekstremt vanskelige vilkår. Filmen skal vises på DR og er støttet af Danida, Den Vestdanske Filmpulje m.fl.

//English\\
The directors of our prison documentary has arrived in the editing suite from both Copenhagen and Kampala (Uganda). Here they will assist Emil in the last parts of the editing. There’s only 4 weeks left before we have a final cut, and we are very exited.
It’s been a long journey together with our cast. Some have been released into freedom, others have been transferred to death row awaiting execution. Others still await a trail and sentence after more than 10 years incarcerated in the prison.
In this dark place the good work that is being done inside the prison is ever so important and will shine bright in our documentary. It’s a great privilege to try to communicate how this work is done under tough conditions and the prisoners hardships every day. The film will be broadcasted on DR (Denmark) and is supported by Danida, The West Danish Film Fund, among others.